Obecní policie chce provést upgrade kamerového systému

Obecní policie Průhonice chce provést upgrade kamerového systému. V současné době probíhá finalizace věcného zadání (formulace potřeby Obecní policie). Obec neplánuje rozšíření počtu kamer, předmětem projektu bude upgrade související výhradně se změnou způsobu přenosu signálu z kamer do OKDS. Následovat bude krok výběr projektanta, který vypracuje projekt upgrade kamerového systému. Cena nebyla dosud stanovena.

Základní škola plánuje nový program pro objednávání jídel

Základní škola plánuje nový program pro objednávání jídel. Software bude sloužit rodičům i dětem.

Účet za povodně v Průhonicích - téměř milion korun

Celkový "účet" za povodně v Průhonicích byl vyčíslen na 991 012 Kč. Celková částka je již snížena o úhrady, které zaplatily pojišťovny. Středočeský kraj přispěl dotací na úhradu povodňových nákladů v celkové výši 360 000 Kč.

Interaktivní přednáška o bezplatné veřejné dopravě

Knihovna Průhonice v září pořádá interaktivní přednášku o bezplatné veřejné dopravě. Detaily akce jsou zde.

Přednáška 95 let československého letectví v Knihovně Průhonice

Knihovna Průhonice chystá na září přednášku 95 let československého letectví. Při příležitosti 95 letého výročí československého letectví bude přednášet letecký historik Ing. Ivo Pujman. Detaily jsou zde.

Fotbalový tým TJ Spartak Průhonice nabírá nové členy

Fotbalový tým TJ Spartak Průhonice nabírá nové členy. Bližší informace zde.

Základní škole byla na letošní rok schválena dotace

Základní škole byla na letošní rok schválena dotace EU 3 800 000 Kč.Dotace bude využita na rekonstrukci ZŠ. Z dotace EU byly rovněž do Základní školy nakoupeny počítače.

Babiš koupil hotel Magnolia

Andrej Babiš koupil v Průhonicích hotel Magnolia. Cena transakce nebyla zveřejněna. Restauraci i nadále provozuje původní nájemce.

Základní školu čeká kompletní rekonstrukce

Základní školu Průhonice čeká kompletní rekonstrukce. Rekonstruováno bude okolí základní školy (úprava zeleně), interiéry, třídy. Aktuálně je projekt ve stádiu výběru projektanta stavební dokumentace.

Obec vede soudní spor s bývalým místostarostou

Obec Průhonice vede soudní spor s bývalým místostarostou Ing. JUDr. Skořepou. Předmětem sporu jsou pozemky sekundární infrastruktury (osvětlení, kanalizace) v lokalitě Michovka - Průhonice, které bývalý místostarosta Skořepa v rozporu s investiční smlouvou nepřevedl po dokončení stavby na obec. Žalovaná strana (JUDr. Skořepa) argumentuje zmatečností příslušné smlouvy. Soud prvního stupně žalobu zamítl. Nepřevedení infrastruktury na obec přináší obci četné provozní komplikace a může zkomplikovat další rozvoj této lokality.

Nad Průhonicemi se mnohonásobně zvýšil přelet letadel

Nad Průhonicemi se mnohonásobně zvýšil přelet letadel. Ve špičkách je možné pozorovat přelet letadla nad Průhonicemi s průměrnou frekvencí jeden přelet za 5-10 minut. Tento stav je způsoben opravou ranveje v pražském letišti, jejímž důsledkem je dočasná změna tras letadel. Stav je přechodný.

Babiš koupil pozemek po továrně Beneš a Lát. Pozemek chce použít pro stavu RD.

Andrej Babiš koupil pozemek bývalé továrny Beneš a Lát v Průhonicích. Zbytky továrních budov byly již v loňském roce zbourány. Tento pozemek a bezprostředně přilehlé pozemky budou sloužit pro rezidenční bydlení. Investor plánuje výstavbu řádově čtyřicítky rodinných domů. Stavebně-urbanistický projekt se jmenuje Nové Průhonice. Projekt bude respektovat stávající regulativy výškové regulativy i regulativy hustoty zástavby pro dané území. V současné době probíhá příprava projektu a související změna územního plánu: změna průmyslového využití na rezidenční bydlení. Celková plocha území dotčená projektem je 83 046 m2.

Spor o pozemek pod altánkem restaurace Magnolia skončil vítězstvím obce

Bývalý majitel hotelu a restaurace Magnolia v Průhonicích vedl spor o to, kdo je vlastníkem pozemku pod altánem restaurace Magnolia. Výsledek sporu byl potvrzen: kompletní Květnové náměstí v Průhonicích je v majetku obce Průhonice. Bývalý i současný majitel hotelu bude pravděpodobně hradit za altán poplatek za zábor či poplatek za pronájem/využití daného pozemku.

V Průhonickém parku právě kvete Třapatka nachová Echinacea purpurea

V Průhonickém parku právě kvete Třapatka nachová (Echinacea purpurea).

Nelegální kácení stromů v Průhonicích

Občanské sdružení Občanský monitoring zahlásilo 8.7.2011 nelegální kácení stromů na pozemcích podél obou stran ulice Hlavní na sjezdu z Květnového náměstí. Hlášení vyšetřoval Odbor životního prostředí Středočeského kraje se sídlem v Podskalské. Fotodokumentace kácení: