V Jesenici ustavili městského architekta

V Jesenici založili pozici městského architekta. Tento nový zaměstnanec úřadu má kontrolovat výstavbu, navrhovat regulativy, navrhovat plány rozvoje jednotlivých území.

Nové funkcionality Průhoničáka

Na stránkách Průhoničáka jsme doplnili řadu nových funkcionalit.
Konsolidovaný kalendář, blíže o něm zde. Chcete doplnit akci? Vytvořte pozvánku ve svém mailu a pošlete ji na pruhonicak zavináč gmail.com.
Dále jsme doplnili diskusi (viz horní lišta) a bezplatnou inzerci, v sekci regionální časopisy najdete odkazy na časopisy okolních obcí.
Abychom vyřešili konflikty názvů domén, změnili jsme doménu (adresu) časopisu z pruhonak.blogspot.cz na puhonicak.blogspot.cz
Jak se Vám změny líbí? Přivítáme Vaše reakce.

Restaurace Coloseum zahájila v Průhonicích výstavbu parkoviště

V těchto dnech začaly stavební práce na parkovišti za restaurací U Bezoušků na ploše, kterou pronajal VÚKOZ tomuto podniku. Byly vykáceny některé stromy a pomocí bagru se hloubí základy parkovací plochy. O nesouhlasu značné části veřejnosti, protestům a několikerém rozhodování zastupitelstva obce viz loňská kronika obce Průhonice.

Konsolidovaný kalendář akcí pro Průhonice, Čestlice a okolí

V blízké době vznikne na této stránce konsolidovaný kalendář akcí. Smyslem je na jedné stránce agregovat všechny veřejné události daného regionu. Od tohoto si slibujeme?

Proběhl diskusní večer Lev Nikolajevič Tolstoj a koncept nenásilí

Minulý týden proběhl diskusní večer organizovaný Pavlem Letkem a Knihovnou Průhonice "Lev Nikolajevič Tolstoj a koncept nenásilí". Diskusního večera se zúčastnili účastníci z Prahy i dalších obcí Středočeského kraje.  Tato recenze je příležitostí zveřejnit záznam a resumé tohoto diskusního večera.

Středočeský kraj nepublikuje výroční zprávy.

Středočeský kraj přestal publikovat výroční zprávy, jak dokládá následující snímek.
Poslední výroční zpráva ve Středočeském kraji byla naposled publikována za rok 2006, viz odkaz zde. Ostatní kraje výroční zprávu zveřejňují. Viz třeba výroční zpráva Moravskoslezského kraje.
Jisté je, že Středočeský kraj má co skrývat nebo se alespoň nemá čím chlubit: Středočeský kraj je nejzadluženějším krajem v ČR, jak si můžete přečíst zde.
Ač je to k nevíře, Středočeský kraj tím neporušuje žádný zákon. Je to neuvěřitelné, ale kraj, který má roční příjmy 17 miliard korun, který rozhoduje o rozdělování dotací z Evropské unie nemá zákonnou povinnost zveřejňovat výroční zprávy, finanční výkazy apod.
 Edit: Článek byl 7.11. přepracován dle výsledků ověření legislativy a dle komunikace se Středočeským krajem. Diskusi se Středočeským krajem si můžete přečíst v komentářích tohoto článku.