V Bráníku proběhne mistrovství ČR ve stromolezení





Zveme Vás na 14. ročník Mistrovství České Republiky ve stromolezení.
Letošnízávody se budou konat v sobotu 16. srpna na břehu Vltavy na Praze 4 –Braník.

Mistrovskáutkání profesionálních stromolezců jsou pořádána po celém světě. Poskytují platformu azázemí pro arboristy, kteří zde mají možnost předvést nejen nejnovějšílezecké techniky ale také inovace ve vybavení.
Arboristé - stromolezcijsou odborníci, kteří pečují o stromy v našich sídlech a ve svém oborumají nezastupitelnouroli. Během závodů ukazují nejvyšší stupeň profesionálníhoumění
Závody napodobují každodenní pracovní podmínky arboristů vzávodním poli. Během pěti disciplín (práce v koruně stromu, záchranazraněného lezce, instalace lana do koruny stromu, rychlostní výstup po větvícha jištěný šplh) semifinále podávají arboristé skvělé výkony. Každá disciplínatestuje závodníkovy profesionální schopnosti a bezpečné manévrování vkoruně stromu zatímco předvádí simulace reálných arboristických zásahů. Závodíse na čas a ve způsobu a čistotě provedení za což jsou soutěžící bodovaní.

Stromolezeckýšampionát obohatí pestrý doprovodný program. Jeho součástí bude dřevorubeckáshow, dětské lezení po stromech, lanovka a další zábava nejen pro děti.Nedílnou součástí je i cyklistická „Stromo-jízda“ . Dvanáctkilometrů dlouhý výlet za zajímavými stromy bude veden arboristy a doplněn ojejich výklad.  Novinkou je odborný program zaměřený pro laickouveřejnost. Celou akci zakončí divadelní představení Komorního studia Áčko akoncert skupiny Cémur šámur.
Namístě bude během celého dne možnost občerstvení i nakoupení vybavenípro lezení po stromech a péči o ně.

Vstupje volný. Více informací nalezenete na www.arboristika.cz

Těšíme se na Vás
Jan Svárovský
garant stromolezeckého mistrovství

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prostor pro Váš názor / reakci.