V Průhonicích má sídlo 901 právnických osob

V Průhonicích sídlí 901 aktivních (nezrušených) právnických osob, vyplývá to z evidence Registru ekonomických subjektů, z databáze ARES, kterou spravuje Ministerstvo financí.
Výpis těchto subjektů si můžete zadat takto:
Zadejte adresu:
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
Do kolonky Obec zadejte Průhonice
V kolonce "zobrazit" zvolte 1000 vět.
Klikněte na vyhledat. Mělo by se vám zobrazit všech 901 právnických osob, registrovaných v Průhonicích.

Jiří Macek: Graf teplot v Průhonicích za poslední rok

Dendrologická zahrada poskytla pro zveřejnění v Kronice obce Průhonice 2013 statistický graf, z něhož je patrný průběh počasí v loňském roce na našich obou katastrech. Možná si pozorný čtenář vzpomene, jako jsme prožívali nezvykle studené či naopak horké dny, a také na vydatné srážky koncem června, které byly příčinou katastrofálních záplav v Průhonickém parku a rodinných domů podél koryta Botiče v naší obci. Červená čára - teplota, modrá čára dešťové srážky.


PhDr. Jiří Macek, kronikář obce Průhonice

Proběhl adventní šachový turnaj

17.12. proběhl v Praze 4 první amatérský šachový turnaj, který organizoval šachový klub při Knihovně Průhonice. Této šachové akce se zúčastnilo 20 lidí. Turnaj byl členěn do dvou kategorií: děti (končily dříve, aby se včas dostaly domů) a dospělí. Hrálo se sedm kol po desetiminutách, tedy velmi švizný průběh. Hrálo se švýcarským systémem. Jako pomocné hodnocení bylo použito Buchholzovo kritérium. Po čtvrtém kole byla krátká pauza.Losování a průběh turnaje řídil počítač. Výsledky byly po každém kole zveřejňovány na internetu. Ačkoliv se jednalo o amatérský turnaj organizovaný především pro amatéry - nikde neregistrované hráče, kteří využili příležitosti si zahrát.
Turnaj sloužil propagaci šachu a posloužil jako další krok k formálnímu vytvoření šachového oddílu při Knihovně Průhonice.
Startovné bylo 40 Kč. - Všechny peníze byly  použity pro ceny pro vítěze. Výsledky turnaje jsou zveřejněny zde.
Fotky z turnaje jsou zveřejněny zde.